BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

welcome

Thursday, September 15, 2011

Kenangan itu indah!


BILA Oren berbicara tentang kenangan cinta lalu..


Hi semua. Entry kali nie OS nak citer la sikit tentang kisah cinta OS dahulu. Rasanya macam agak menarik perhatian sikit la topic nie. Sebab OS tak pernah untuk bercerita tentang hal-hal cinta OS pada sesiapa atau menulisnya di mana-mana sahaja. Ok entry kali nie OS akan cerita sedikit la tentang pahit manis cerita cinta OS dahulu. Bak kata orang juga kenangan itu memang indah untuk di ingati.. dan bila di ingat selalu mungkin akan terasa sakit sedikit di hati ini.

Cinta pertama OS adalah pada seorang yang berasal dari Kelantan dan dia menetap di Johor atas urusan kerja. Saat pertama berkenalan dan berpandang mata adalah di KL. Bersentuh bersalaman denganya dan tanpa sebarang kata-kata. Maklumlah baru kenal dan pertama kali jumpa. Masing-masing dia. Dan selepas itu OS nie pon dengan rasa yang sesuatu ketika itu carilah dia di laman sosial Myspace. Dan jumpa la serta kami berkawan. Lama juga berkawan dan berkenalan di Myspace itu. Dan sampai la ke satu tahap untuk ke satu peringgkat hubungan itu. Dan OS secara rasminya menjadi pasangan dia sebagai pasangan kekasih. Lama juga kami menjalin hubungan dan banyak sangat kenagan bersama dengan dia. Kenangan paling banyak adalah di JB! Sangat best JB!


Cinta kedua OS adalah ketika OS sedang berlajar di semester akhir ketika itu. Wow! paling indah pernah di rasakan OS la cinta kedua nie. Terlalu banyak kenangan untuk cinta kedua nie dan dialah insan yang paling OS sayang sekali yang pernah OS sayang selain daripada yang wajib di sayang la! Tapi itulah apalah daya kita nie nak melawan apa yang telah di tetap kn! Perkenalan yang singkat mungkin menjadi faktor OS tak cukup kenal untuk betol-betol kenali dirinya. Banyak pengorbanan yang telah OS bari. Tapi semuanya hanyalah sekadar tidak di hargai. OS sangat penyabar dalam bercinta ini sampailah ke satu tahap yang buat salah tapi OS yang memohon ampon maaf. OS memang bodoh dalam bab bercinta ini. Tapi OS cuba untuk menjadi seorang yang sempurna.

Memori bercinta ini memang la semua orang ada. Dan mungkin ada juga orang yang tak pernah bercinta. Dan hanya tahu apa itu cinta tapi tahu ke rasanya bercinta nie? Bagi OS cukupla puas dengan semua cinta-cinta yang tak kemana nie. Masanya untuk OS kejar cita-cita OS menjadi seorang yang berjaya. Kelak sudah berjaya dan membuka mata semua orang barulah semua pandang kita dan masa itulah OS tahu di mana ertinya seorang kawan dan mananya lawan. 21 tahun sudah OS hidup di dunia ini. Macam-macam pengalaman telah OS dapat dan lalui. Susah senang sedih gembira dan macam-macam lagi rasa dan perasaan ini la. Dan hanya mampu mengucapkan rasa kesyukuran kepada yang maha Esa!

Rasanya cinta dalan diri OS sangat tidak perlu dan haruslah di lupuskan perkataan cinta dalam otak OS nie. Kalau boleh delete OS nak padam terus. Tak mahu bermain dengan cinta lagi. Ubah cikit kata-kata nie.. Kalau tak pandai berenang jangan buat rumah tengah2 laut! haha! Harap faham la. Dan masa sekarang OS haraplah tak ada sesiapa yang mengharapkan apa-apa daripada OS. OS tak mahu mengharapkan apa-apa dan tak mahu memberi harapan apa-apa. Cukuplah sekadar rakan, kawan, teman, BFF dan segala macam yang boleh selain daripada perkataan cinta itu. Sangat penat untuk OS lalui semua itu. Ini ayat orang frust cinta ke apa nie OS oi? Haha.. Apa-apa sahajala OS.

Bila melihat orang lain bercouple, ada pasangan memang tersentuh juga hati kita nie Siapa yang tak terasa memang tak ada perasaan la agaknya. Tapi apalah daya kita! OS tak heran semua itu. Janji OS tak kacau hidup orang lain sudah dan OS bersyukur mendapat dan mempunyai kawan-kawan yang sangat best. Hari-hari pasti akan buat OS tergelak sorang2. Seronok bila berkawan dengan mereka semua. Biarlaah berkawan di laman sosial Facebook dan lain-lain tu. Tapi OS sudah rasa keiklasan semua orang. Terima kasih OS ucapkan pada semua. Dan kepada yang OS marah, terkecil hati itu, OS xpernah simpan apa-apa. Dan kita tetap kawan. OK laa.. Cinta nie pon citer banyak2 xd faedah la.. Ok guys tetap senyum ok dan terima kasih bace entry kali ini. Bye2 :)

2 comments:

emiey mieysagie said...

hehehehehehheheee

anamizu said...

ececece LOVE is in the air eh?
alah xpe..ade jodoh kang turn OS
plak bahagia..heheslm kenal,
cik ana