BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

welcome

Tuesday, May 3, 2011

HARI terakhir di college!

3 MEI 2011, TEPAT jam 4.00 petang tadi dengan rasminya Oren telah berjaya untuk menamatkan pengajian Oren di college tadi! haha.. itu merupakan paper terakhir yang kene ambil untuk melayakan diri OrenOren untuk mendapat segulung Diploma Pengurusan Pelancongan yang Oren telah berlajar selama hampir 3 tahun. Sememangnya banyak pengalaman yang suka dan duka terjadi dalam masa hampir 3 tahun ini.

Dengan melangkah keluar dewan exam petang tadi, dan diiringi kesyukuran di hati Oren keluar dewan dengan hati yang tenang dan tersenyum.. Sambil mengatakan "inilah cerita hidupku.. masih belum berakhir lagi" Last subjek tadi amat2 susah hingga Oren terkial-kial mahu menjawabnya. Sambil menjawab bahagian C iaitu esai, dengan pada awalnya bentuk tulisan Oren Arial 12 bertukar menjadi Mistral 11, 10, 9, dan 8. Ini kerana tangan sudah lenguh untuk teruskan menulis lagi! haha..

Tapi Oren bersyukur, Oren dapat habiskanya. Sangat2 gembira hari ini. Seumpama hari konvo lak. Sebelum semua mahu pulang ada perjumpaan untuk kali terakhir bersama-sama dengan rakan sekelas. Suasana menjadi sungguh syahdu dan sedih sekali apabila itulah kali terakhir berjumpa dan bersama-sama. Tapi itulah kehidupan harus di teruskan.

Konvo bulan 7 nanti. Sangat2 xsabar, haha. Sekali seumur hidup untuk semua ini kan.. Jadi Oren mahu rasakan apa yang orang lain rasakan dalam hidup mereka berada di atas pentas berjalan di lihat oleh semua orang di dewan serta di temani oleh ibubapa serta rakan-rakan sepejuangan Oren. Mungkin selepas ini Oren mahu sambung pengajiaan di peringkat Ijazah. Dan sebelum itu Oren mahu bekerja untuk mencari pengalaman sedikit. pengalaman itu penting untuk di pratikan dalam apa juga masalah yang timbul kelak serta sebagai pengajaaran untuk kita semua.

Apa2 pon. Oren sangat2 berbangga dengan diri Oren sendiri. Bersyukur pada Tuhan atas pemberiaan rahmatNya ini. TQ :)

1 comments:

Fallai Tang Frankie said...

congrats ren , wish all da best 4 you :)
*fallai tang frankie*